کتاب های تاریخ سیاسی«سیاست» از آن واژگانی است که گستردگی معنای آن به‌تمامی حوزه‌ها سرک می‌کشد و حتی می‌توان گفت چه بخواهیم و چه نخواهیم، تمامی امور زندگی ما با آن درآمیخته شده است. گاه حتی درک معانی مختلف یک کلمه و یا نوعی از رفتار، کار آسانی نیست چراکه تنه به سیاست می‌زند. همین است که در تشویق و یا تقبیح برخی افراد و رفتارها، آن فرد را واجد سیاست و آن کار را یک ترفند هوشمندانه‌ی سیاسی می‌نامند؛ چه فردی عادی باشد، یا یک شخصیت شناخته‌شده‌ی فرهنگی و ادبی و یا یک سیاستمدار کهنه‌کار. سیاست را در معنی «هنر هدایت و فرمانروایی» و همچنین «اتخاذ تصمیم درست در موارد ناهمگون» دانسته‌اند و این تنها دو مورد از چندین و چند معنی شرح و بسط داده‌شده برای این موضوع است. در این مقاله با کتاب های تاریخ سیاسی اشنا شوید.

فواید کتاب خواندن چیست؟

زبان سیاست

اولین کتاب برتر تاریخ سیاسی

اگرچه هر هنر، حرفه و رشته‌ای زبان مخصوص به خود را دارد و در بیان مفاهیمش از کلمات نزدیک‌تر به جان و روح خود بهره می‌گیرد، این خصیصه در برخی رشته‌ها بیش از باقی موارد به چشم می‌آید. اگر از جمعی بپرسید که درک زبان کدام حوزه نیاز به اشراف بیشتری بر مطالب و اتفاقات متعدد دارد، بی‌شک «سیاست» رتبه نخست را از آن خود خواهد کرد. این درجه تا به آنجا بالا می‌رود که هر کنشی با تصور گونه‌گونی واکنش‌ها به عرصه ظهور می‌رسد. آدم سیاست که باشی تا چندین و چند مرحله جلوتر را تخمین زده‌ای و آماده‌ی واکنش هستی.

همه‌ی اینها البته نیاز به آموزش و تعلیم دارد. یکی از راه‌های آموختن در این حوزه خواندن کتاب‌های مرتبط است. کتاب «زبان سیاست» یکی از آنهاست. کتابی که برای علاقه‌مندان به این حوزه و البته دانشجویان تازه‌وارد رشته علوم سیاسی نگاشته شده است. «ایدرپین بیرد» نویسنده این کتاب سعی کرده با طبقه‌بندی سیاست در چند مرحله گام‌به‌گام برایمان از سیاست و امور مرتبط با آن بگوید. او در شش فصل مجزا به مواردی چون برداشت‌های غلط ما از این حوزه، گفتمان سیاسی و اصطلاحات و کنایه‌ها، مبارزات انتخاباتی و ملزوماتش، بیانیه‌ها و گزارش‌ها مطبوعاتی، سخنرانی‌ها و شیوه‌ی رایج سیاستمداران در پاسخ‌گویی به مجلس و مطبوعات پرداخته است.


چرا ملت ها شکست می خورند؟

دومین کتاب برتر تاریخ سیاسی

دو نویسنده این کتاب به موضوع سیاست و دلایل ضعف و افول ملت‌ها با دیدی اقتصادی نگاه می‌کنند. دارن عجم اوغلو و جیمز رابینسون در این کتاب سعی کرده‌اند ریشه‌های فقر و قدرت ملت‌ها را بررسی کنند و نشان دادند که چطور اقتصاد بر سیاست اثر می‌گذارد و قدرت سیاسی را شکل می‌دهد و این قدرت سیاسی چگونه شکل خاصی از اقتصاد را دوباره شکل می‌دهد و این چرخه مدام تکرار می‌شود.

 


آچار سیاست

سومین کتاب برتر تاریخ سیاسی

سیاست از قدیم‌ها تا امروز درآمیخته با انواع نظریه‌های مختلف بوده و هست. درک این موارد برای کسانی که وارد چنین حوزه‌هایی نشده‌اند و با ابعاد مختلف آن آشنا نیستند، سخت و پیچیده است و گاه فهم آنها در کنار بالا بردن میزان اطلاعات آدمی، نوعی ترس و وحشت نیز ایجاد می‌کند. وحشت و بی‌پناهی از حجم گسترده‌ی معانی مستتر در لفافه‌های گوناگون. اگر بخواهیم سراغ این نظریه‌ها برویم و به‌تدریج به بررسی و فهم آنها بپردازیم بی‌شک نیاز به کمک و راهنما داریم. فرقی هم نمی‌کند که تنها یک علاقه‌مند به امور سیاسی و حوزه سیاست باشیم و یا دانشجوی یکی از رشته‌های مرتبط به این امر. این راهنما هرچه بیان روان‌تری داشته باشد برای ما بهتر است. بی‌شک برای درک روابطی که در زندگی با آنها مواجه می‌شویم به حداقلی از این دانش نیازمندیم.


 کتاب فراسیاست درباره سیاست حقیقت 

چهارمین کتاب برتر تاریخ سیاسی

در مقدمه مترجم انگلیسی در صفحات ابتدایی این کتاب آمده است:

کتاب فرا سیاست

اولین کار بدیو فاصله گیری از فلسفه‌ی سیاسی است. در مقابل او گفتاری موسوم به «فراسیاست» احتیار می‌کند. اگر فلسفه سیاسی معاصر شهره به بی طرفی و تامل انتقادی است، فراسیاست ابدا در پی نوعی مصونیت ایدئولوژیک برای خود نیست. نمونه‌ای از این رفتار ریاکارانه را در ایدئالیسم انقلابی کانت مشاهده می‌کنیم که با نفرت او از «افراط گرایان» انقلاب فرانسه پیوند خورده است. امروزه نمایش محض دموکراسی در پروژهی ریچارد رورتی به حیات خود ادامه می‌دهد.

پس آنچه در ادامه در فراسیاست میآید ممجموعه‌ای کناره‌گیری‌های تاکتیکی از همه‌ی اشکالی بازنمایی سیاسی است. منبع الهام چنین عملی به وضوح لنین است. هرچند بدیو به جد می‌کوشد هر \یوندی از این دست را تعدیل کند. فراسیاست نه فقط علاقه‌ای به روش‌ها و وسایل دموکراسی پارلمانی ندارد، بلکه کنش-تفکر ستیزه‌جویش به شکل حذب هم نمی‌تواند درآید. چشم انداز نامالوف «سیاست بدون حزب» در پرتو خضومت بدیو با بدیل‌های اجتماع‌گرایانه مورد تاکید قرار گرفته است، همان شبکه‌های حمایتی خودکفای اقلیتی که پس از عقب نشینی کلان روایت‌ها از زندگی مردم عادی موقتا جای آن‌ها را می‌گیرند.


کتاب سیاست از ارسطو  

رتبه ۵کتاب های تاریخ سیاسی

سیاست

سیاست را از روی ترتیب قدیم آن، به شش بخش تقسیم می‌کنند. یخش نخست شامل کتاب اول، درباره خانواده و تدبیر منزل و بندگی و مالکیت و زناشویی، بخش دوم شامل کتاب دوم، درباره نظریات افلاطون و نقد حکومت‌های اسپارت و کرت و کارتاژ، بخش سوم شامل کتاب سوم، درباره‌ی قانون اساسی و مسائل مربوط به آن، بخش چهارم شامل کتاب‌های چهارم و پنجم درباره انواع گوناگون دمکراسی، الیگارشی، جکهوری و یا حکومت حد وسط میان این دو، و علل انقلابات در حکومت‌ها، بخش پنجم شامل کتاب ششم درباره‌ی روش تشکیل دموکراسی‌ها، الیگارشی‌ها و روش پایدار داشتن آن‌ها، بخش ششم، شامل کتاب‌های هفتم و هشتم درباره‌ی حکومت کمال مطلوب.


کتاب نفوذ استراتژیک دشمن

رتبه ۶ کتاب های تاریخ سیاسی

نفوذ استراتژیک دشمن

کتاب نفوذ استراتژیک دشمن به ابعاد و گستره‌ی نفوذ آمریکا در ایران و ویژگی‌های آن می‌پردازد و نحوه‌ی مقابله در برابر آن را شرح می‌دهد. این اثر همچنین در ادامه، روش‌ها و راه‌های متفاوت نفوذ دشمن را تحلیل و بررسی می‌کند. درباره‌ی کتاب نفوذ استراتژیک دشمن: در حوزه سیاسی، جنگ نیابتی از طریق تروریست‌های صهیونیستی – تکفیری برای انهدام عمق راهبردی ایران و مقابله با پیش‌روندگی انقلاب اسلامی در منطقه


کتاب سیاست خارجی افغانستان

رتبه ۷ کتاب های تاریخ سیاسی

سیاست خارجی افغانستان

کتاب سیاست خارجی افغانستان اثری مفید برای آشنایی مقدماتی با تاریخ سیاسی این کشور است. محسن مدیر شانه چی با استفاده از دانش آکادمیک خود و همچنین تجربه زندگی در کابل، اطلاعات لازم درباره تحولات سیاسی داخلی و خارجی افغانستان را در اختیار مخاطب قرار داده و توانسته بخشی از خلا علمی درباره تاریخ سیاسی این کشور را پوشش دهد.


شهریار

شهریار

 

کتاب شهریار از بهترین کتابهای سیاسی جهان و از بحث‌برانگیزترین و بدنام‌ترین نوع آن است که همیشه در لیست بهترین کتابهای سیاسی قرار داشته است. این کتاب در سال ۱۵۱۳ توسط ماکیاولی نویسنده و سیاستمدار معروف ایتالیایی نوشته شده است. و تا سال‌ها پس از نوشتن جزء کتاب‌های ممنوعه محسوب می‌شد.


درباره آزادی

درباره آزادی

درباره آزادی رساله‌ای فلسفی و از بهترین کتاب های علوم سیاسی است . که توسط جان استوارت میل از اندیشمندان لیبرال و فایده‌گرا انگلیسی در قرن نوزدهم نوشته شده است.

زمانی که میل درباره آزادی را در سال ۱۸۵۹ منتشر کرد، جدال فکری بین کسانی که طرفدار آزادی فردی بودند و کسانی که می‌کوشیدند فرد را محکوم قدرت اجتماع سازند، به صورت بزرگترین مساله سیاسی روز درآمده بود. بخش عمده کتاب درباره آزادی، همان‌طور که نویسنده در مقدمه فصل اول اشاره می‌کند، مربوط به بررسی این موضوع و دفاع از آزادی فردی است.


توتالیتاریسم

توتالیتاریسم

کتاب توتالیتاریسم نوشته هانا آرنت، فیلسوف و نظریه‌پرداز سیاسی آلمانی، از بهترین کتابهای سیاسی است که به بررسی حکومت‌های توتالیتر و تمامیت‌خواه می‌پردازد. او در این کتاب حکومت نازی ها در آلمان و حکومت کمونیستی استالین در اتحاد جماهیر شوروی را به عنوان دو حکومت توتالیتر مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.